• Craneo

Craneo Projecten en Cases

Bijgewerkt op: 3 apr. 2019

We hebben de afgelopen periode een aantal nieuwe projecten afgerond waar we best een

beetje trots op zijn. Hieronder lichten we een aantal projecten uit en vertellen we wat we precies hebben gedaan.Herinrichting MER van A2 Samenwerking

In samenwerking met Centralpoint en X-ICT heeft Craneo de MER ruimte van A2 samenwerking (gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard) volledig heringericht. De UPS-en waren vorig jaar reeds vervangen, nu is de rest van de ruimte gedaan. De ruimte van A2 heeft totaal 6 kasten, 3 netwerk- en 3 serverkasten. Door historische groei waren de netwerkkasten zeer onoverzichtelijk geworden en heeft X-ICT deze in een weekend volledig opnieuw opgebouwd in 3 nieuwe kasten. Door één wand te verplaatsen is extra ruimte ontstaan, waardoor een opstelling is gemaakt met 2 rijen van 3. Craneo heeft dit met de concepten van partner Legrand Datacenter solutions ingevuld door toepassing van Minkels racks en 2 Minkels Inrow DX airconditioners en Raritan PDU’s.

In de oude situatie stonden de netwerkkasten met hun rug tegen de wand en de serverkasten verdeeld over de ruimte. Door de Hot-Aisle opstelling is een zeer grote efficiency slag gemaakt.

Verder is de verhoogde vloer en het verlaagd plafond vervangen en is de downtime beperkt gebleven tot het omzetten van het netwerk in een weekend.Herinrichting MER bij hoger opleidingsinstituut in Amsterdam

Voor een hoger opleidingsinstituut in Amsterdam heeft Craneo een Minkels Cold-Corridor gebouwd voorzien van 19 racks. Deze Cold-Corridor, ook wel 'cold cube' genoemd, slaat koude lucht op in een afgesloten ruimte. Hierdoor wordt de koude lucht minder snel opgewarmd, waardoor de koeling niet telkens wordt ingeschakeld. Deze oplossing scheelt aanzienlijk in energieverbruik.
Vervangen koeling in de MER bij Dijklander ziekenhuis

Voor het Dijklander ziekenhuis(voorheen Westfriesgasthuis) in Hoorn, heeft Craneo de koeling in één van de twee MER ruimtes vervangen. Uitdaging hier was dat het Dijklander ziekenhuis niet meer volledig afhankelijk wilde zijn van de gebouw koeling, waarop de downflow units waren aangesloten.

Craneo heeft in samenwerking met Lennox Benelux geadviseerd koeling toe te passen met een zogeheten ”Dual Feed” aansluiting, waarbij door middel van een gecombineerd verdamperblok, zowel op basis van Chilled Water(gebouw koeling) als op Direct Expansion(koude middel met eigen buitenunit) kan worden gekoeld. Hierdoor is de ICT apparatuur niet meer volledig afhankelijk van de gebouwkoeling en kan toch zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de gebouwkoeling, waardoor veel energie kosten worden bespaard en de restwarmte wordt hergebruikt.

0 opmerkingen