OPLOSSINGEN

Een goed ingerichte computerruimte geeft je de zekerheid dat alles onder controle is.

De gemiddelde computerruimte doet in de praktijk circa 10 tot 15 jaar dienst (tenzij er tussentijds verhuisd wordt), terwijl de ICT omgeving elke drie tot vijf jaar wijzigt.

Om deze reden houdt CRANEO bij de bouw van een computerruimte rekening met duurzaamheid, flexibiliteit en schaalbaarheid  van de toe te passen componenten en oplossingen.

Op bouwkundig vlak levert CRANEO Computerruimtes:

 • Computerruimte vloeren

 • Vloerlastverdelingssysteem (MAXAflo)

 • Brandwerende wanden, plafonds en deuren

 • Afdichtingen

 • Overdruk roosters

 • Room in Room oplossingen

 • Cold corridors

 • Hot Alley

 • Etc.

CRANEO Computerruimtes verzorgt de complete  elektrotechnische installatie (verdeelinrichting, voedingskabels, PDU’s, noodverlichting, etc.) binnen de computerruimte. Hierbij voldoen wij volledig aan de gestelde eisen van de huidige en toekomstige ICT infrastructuur.

 

Uiteraard houden hierbij rekening met de diverse geldende NEN-Normen.  Zowel traditionele als flexibele modulaire oplossingen behoren tot onze productfolio.

 

Voor de installatie van de elektrotechniek houden wij uiteraard rekening met de benodigde capaciteit aan stroom. Deze capaciteit wordt niet alleen berekend op basis van het huidige gebruik, maar ook op het mogelijke gebruik in de toekomst. Hierdoor wordt de elektronische installatie niet alleen flexibel, maar ook toekomst gericht.

ENEXTRO

De flexibele vorm van een elektrotechnische installatie!

 

In menig computerruimte wordt uitbreiding van IT-apparatuur belemmerd door de traditionele elektrotechnische installatie. 'Zomaar even' een aantal systemen op de bestaande groep aansluiten gebeurt nog al eens. Maar niet zonder risico’s!

Met Enextro van CRANEO voeren uw ICT-mensen zelf de regie over de eigen elektrotechnische installatie binnen de computerruimte, waarbij de veiligheid voor henzelf en de systemen gewaarborgd is. Hierdoor zijn zij niet langer afhankelijk van externe monteurs en kunt u flink besparen op dure installatiewerkzaamheden en down time. 

MAXAFLO

De slimste vorm van vloerlastverdeling!

Snel toenemende concentraties IT-apparatuur vormen een groot en onderschat probleem voor de vloerbelasting (zie NEN 6702). Bij veel datacenters wordt de maximale vloerbelasting ruimschoots overschreden.

MAXAflo van CRANEO is een revolutionaire constructie  in combinatie met de verhoogde (computer)vloer die de totale vloerbelasting gelijkmatig over alle vierkante meters van de computerruimte verdeelt. Hierdoor kan meer apparatuur per vierkante meter zonder risico’s in uw datacenter worden geplaatst. Met onze MAXAflo vloerlastverdelers is het zelfs mogelijk een High-Density datacenter te bouwen in een standaard kantooromgeving.

CoolProof is hét systeem van CRANEO waarmee u 30% tot 70% bespaart op het energieverbruik van de koelinstallatie van uw computerruimte.

 

Het geheim van dit systeem zit in een verhoging van het rendement en efficiency in luchtstromen.

 

Met CoolProof creëren wij in korte tijd een werkelijk energiezuinig (‘groen’) datacenter waarmee u veel geld en het milieu (be)spaart. Ook levert dat vandaag de dag extra waardering op van uw stakeholders.

Lees meer

De meeste branden binnen bedrijven worden veroorzaakt door elektriciteit. Het aantal aansluitingen is binnen de computerruimte per vierkante meter vloeroppervlakte het hoogst.

Uit gegevens van de verzekeraars blijkt dat de impact van een bedrijfsbrand zeer groot is; meer dan 80% van de organisaties verdwijnt na een brand. Om deze reden is een automatische blusinstallatie met een hoogwaardige detectie binnen de computerruimte noodzakelijk.

Voor onze blusgas installaties maken wij gebruik van:

 • Uitsluitend inerte gassen, dus 100% mens- en milieuvriendelijk

 • Laser aspiratie detectie

 • gecertificeerde blusinstallatie conform de internationale norm NEN-EN 15004 / ISO 14520 – High Hazard Class A

CRANEO heeft diverse mogelijkheden voor branddetectie, een van de geleverde systemen is het zeer betrouwbare laser-asperatie systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om een goede dimensionering binnen de ruimte toe te passen en accurate metingen te verrichten bij hoge luchtsnelheden.

Om te zorgen voor continuïteit in uw organisatie is het van groot belang om downtime als gevolg van een eventuele stroomstoring te voorkomen.

CRANEO Computerruimtes kan u helpen om te zorgen dat de computerruimte altijd “running” blijft. Daarvoor kan CRANEO computerruimtes u van dienst zijn met de volgende oplossingen:

- Uninterruptible Power Supply (UPS):

De UPS zorgt voor de tijdelijke stroomvoorziening in geval van een stroomstoring en eventueel een  gecontroleerde shut down. Hierdoor zijn uw servers tijdelijk van stroom voorzien, zodat u de tijd heeft om een tijdelijke stroomonderbreking op te vangen om de noodstroomaggregraat op te starten of om uw servers netjes down te brengen zonder dataverlies.

- Noodstroomaggregaten (NSA):

Deze oplossing zorgt dat, ongeacht de duur van de stroomonderbreking, uw servers altijd voorzien zijn van stroom. Ook op dit gebied kan CRANEO Computerruimtes u adviseren. Voor de plaatsing van een NSA houden wij rekening met de volgende facetten: ruimte, gewicht, milieu-eisen en gemeentelijke normen.