• Craneo

Onlangs hebben we een tijdelijke MER-ruimte gebouwd bij de Gemeente Helmond. Er was behoefte aan een extra tijdelijke huisvesting, waarnaar onze specialisten naar aanleiding van een inspectie een voorstel voor een nieuwe ruimte hebben neergelegd. Daarbij hebben wij in het plan meegenomen welke componenten behouden konden worden en welke componenten modulair inzetbaar zijn. De nieuwe computerruimte sluit volledig aan bij de behoefte van nu en de Gemeente Helmond kan weer jaren voorruit.


Stadskantoor Gemeente Helmond


Al ruim 15 jaar werkt CRANEO samen met IT partner Acknowledge. Door de jaren heen hebben we meerdere projecten met succes mogen afronden. Een waardevolle samenwerking welke na al die jaren nog steeds zijn vruchten afwerpt en we zien dit als een mooi fundament voor de toekomst. Zo hebben we onlangs samen met Acknowledge de UPS vervangen bij Senzer in Helmond. Senzer is een werkbedrijf die de Participatiewet uitvoert voor zeven gemeenten, waarmee ze een regio bedienen met circa 250.000 inwoners.


De oude UPS is vervangen voor de nieuwe Schneider Galaxy UPS. De keuze voor deze UPS is gemaakt vanwege zijn kleine footprint en gelijktijdig optimale energie zuinigheid en zekerheid. De werkzaamheden zijn begonnen op een vrijdag, waarna het team van Senzer in de avond en op zaterdag aanwezig was voor systeem omzettingen en ondersteuning in een geval van calamiteiten. Doordat we de werkzaamheden goed hadden voorbereid, kon er zonder downtime volledig omgeschakeld worden van een oude enkelfase systeem naar een nieuw 3-fase systeem. Hierdoor is Senzer de komende jaren weer goed beschermd tegen eventuele stroomstoringen.


  • Craneo

Om aan de IT koelvraag bij het ETZ in Tilburg te voldoen, hebben we extra in-row koelers geplaatst in de serverruimte. Een aantal jaar geleden hebben we bij het ETZ locatie Elisabeth en locatie TweeSteden, de MER-ruimtes volledig heringericht met o.a. Minkels racks en koelers. Door de toename van hardware in de MER ruimtes en daardoor ook de toename van stroom was er te weinig koelvermogen aanwezig om redundantie te garanderen. CRANEO heeft hier adequaat op geacteerd en heeft het ETZ spoedig kunnen voorzien van extra koelvermogen.