Damen Schelde Naval Shipbuilding

CRANEO richt volledige nieuwe MER ruimte opnieuw tijdens live werkomgeving
De ruimte is nu een stuk energiezuiniger en veiliger 

De serverruimte bij Damen Schelde Naval Shipbuilding was toe aan een upgrade. Het UPS systeem was flink verouderd en ook veel te zwaar belast. Na een intensief ontwerptraject is de volledige MER ruimte opnieuw ingericht, waarbij een nieuwe energiezuinige UPS van APC by Schneider Electric, een nieuwe koelinstallatie van Lennox Benelux B.V. en racks, fibre raceway van Legrand Data Center Solutions is geïnstalleerd in een live omgeving.

 

Ook hebben wij een uitbreiding kunnen doen op het Enextro stroomverdeling concept. De meest belangrijke eisen van Damen waren duurzame producten en de transitie moest worden uitgevoerd zonder downtime van IT-apparatuur. De operationele werkomgeving moest immers altijd blijven draaien. Met nieuwe generatie UPS-en liggen hier voor veel organisaties kansen op het besparen van energie en kosten. Ook is de verhoogde vloer van de MER ruimte vervangen en zijn er bouwkundige aanpassingen gedaan, om onder andere geluidsoverlast op het naastgelegen kantoor te beperken.

 

De serverruimte is nu energiezuiniger, veiliger en er is meer overzicht. Met deze nieuwe IT infrastructuur kan Damen Schelde Naval Shipbuiding weer jaren vooruit.

Damen Naval.png